Istället för inventeringshelg 2020

DSC07889_2På grund av Covid 19-pandemin har vi beslutat ställa in årets inventeringshelg.

Istället blir det lördagen den 3 oktober två olika exkursioner, en i norr och en i söder!

Alternativ 1:
Signalarter i Grävlingabackarna
Samarrangemang med Naturskyddsföreningen i Göinge och Naturskyddsföreningen Kristianstad/Bromöllas skogsgrupp. Mer detaljerad information hittar du här https://goinge.naturskyddsforeningen.se/program/
Om det blir många deltagare finns flera andra lokaler av intresse i närheten att besöka.
Samling kl 10.00 vid Sibbhults Folkets Hus, https://kartor.eniro.se/m/SfxGi
Exkursionsansvarig Puggehatten: Tony Svensson 070-302 54 74

Alternativ 2
Hasslemölla, Veberöd
Blandat område med betesmarker, jordbruksmark och ädellövskog i Skogmöllebäckens dalgång. Framförallt är det skogen i dalbranterna som är intressant, med många grova bokar mm. Fynd från 90-talet av bland annat slöjröksvamp antyder att det finns mycket annat av intresse. Lunds Kommun har nyligen köpt fastigheten och är mycket intresserade av områdets biologiska mångfald och värden.
Samling kl 10.00 Veberöds kyrka, https://kartor.eniro.se/m/26cD7
Exkursionsansvarig: Sigvard Svensson 070-776 33 78

Föreningen anordnar årligen en inventeringshelg som syftar till att ta reda på mer om fungan inom ett utvalt område. Alla medlemmar är välkomna att anmäla sig. Du behöver inte vara svampexpert för att delta! Tack vare bidrag från bland andra Kapten Carl Stenholms donationsfond kan vi subventionera deltagaravgiften kraftigt.

I år har vi valt att inrikta vår inventeringshelg på norra Skåne med bas på Bruksvillan i Östanå och mat på Pappersbruket på promenad avstånd. Vi har också reserverat två enkelrum här, till extra kostnad. Väljer du att delta bara en del av helgen, delta bara dagtid etc. ,så meddela detta i anmälan. Observera att detta arrangemang endast är öppet för medlemmar i Puggehatten. På grund av begränsat antal rum ser vi helst att du undviker enkelrum. Du måste ta med egna lakan och handdukar och städar får vi göra själva.

Du anmäler dig via epost till föreningens adress info@puggehatten.se senast 1/9 och det är först till kvarn som gäller. Deltagaravgiften på 500 kr betalas när du fått bekräftelse på din anmälan. Betalning görs till föreningens plusgiro 121034-3 eller bankgiro 859-8963. Ange eventuella matönskemål. Har du frågor så skriv till epostadressen ovan eller ring till Sigvard Svensson 070-7763378. Välkommen! föreningens adress <info@puggehatten.se> senast  16 september och betala samtidigt in deltagaravgiften på XXX  kr/person till föreningens plusgiro 121034-3 eller bankgiro 859-8963. Tala om ifall du vill ha enkelrum och eventuella matönskemål. Välkommen!